Photobucket

Katseen suunta ensin varpaisiin: niitäpä ei tänään näy! Meillä on upouudet saappaat. Vettä nämä eivät ehkä kovin hyvin pidä, saumoja kun on kolmin kappalein, mutta tänä syksynä jokaisella tyylitajuisella blogistilla on oltava kuviolliset kumikengät, niin siis meilläkin.

Täällä me seisomme syksyisellä lehtikasassa, josta nyt ei kasaa enää tunnista. Saattaa olla, että epähuomiossa telmimme sen ympäriinsä. Kuperkeikatessa saa ihmeen paljon vaahteranlehtiä lentelemään uudestaan omituisiin ilmansuuntiin. Onkohan ylöspäin ja sivulle joku ilmansuunta?

Emme ehtineet mukaan "kuusi vaatetta kuukauden ajan" - kisaan, joten laitoimme nyt tänään hieman jälkijunassa oikean määrän asuja päälle. On sydvesti, vuoritettu sadeviitta, yksi saapas ja toinenkin sekä pusero ynnä housut. Tavallisesti meillä on noin kaksi vaatetta kerralla, joten tässä tulee melkein ylipukeutunut olo. Henkilökohtaisesti pidämme erittäin paljon näistä ohuesta kernistä ommelluista sadeviitoistamme, koska ne oikeasti pitävät loitolla viiman, tuulen ja itsepintaiset sadepisarat. Huomatkaa lisäksi, että huppu on taitettu niin, etteivät pisarat valu hatun lieristä sinne lätäköksi.

Kyllä me tiedämme, että oikeasti tuo "kuusi vaatetta" -juttu tarkoittaa sitä, että kuukauden aikana käyttää garderoobistaan vain kuutta vaatekappaletta. Voihan sitä tietysti pitää ekologisena ja vaikka millaisena vaihtoehtona, mutta meistä ei ole kovin luontoa säästävää ostaa vaatekomeroa ähkytäyteen vaatteita ja sitten käyttää niistä vain muutamaa. Eikö olisi astetta järkevämpää olla ostamatta vaatteita tai yrittää toimia niin, että kuukauden aikana ei saa ostaa kuin kuusi vaatekappaletta? Lisäksi me olemme olleet huomaavinamme, että ne syyskuussa minimimäärää vaatekappaleita päivästä toiseen käyttäneet tyyliblogistit ovat lokakuussa heittäytyneet varsin hervottomiksi ja esitelleet parhaina päivinä kolmekin uutta asukokonaisuutta. Se ei ehkä ollut jutun alkuperäinen tarkoitus. Piti oppia, että vähemmän on enemmän, mutta loputulos olikin se, että edes vielä enemmän ei riitä, kun on kuukauden kärvistellyt virallisesti muutaman vaatekappaleen loukussa. Salaa ne blogistit ovat kuitenkin shoppailleet ja käyttäneet vaikka miten monia asuja, mutta päivityksissään he ovat pitäytyvinään säännöissä ja niissä kuudessa vaatteessa.

Meillä on vaatteita mahdollisesti jopa enemmän kuin yhdelläkään (tai siis kahdellakaan) muulla nukella Suomessa. Silti ei mielessä käy, että kaventaisimme valikoimaa edes tusinaan tai peräti esittelisimme päivästä toiseen vain kuutta eri asua kaikenlaisina kokonaisuuksina. Se olisi todella tylsää, emmekä me pidä mistään tylsästä. Meillä on ajatuksena hieman muiden sanontaa varastaen, että "kell' vaate on, se vaatteen näyttäköön". Nukelle leikki on työtä, ja me pidämme ihan hurjasti valokuvamallin leikkimisestä. Lisäksi melkein kaikki meidän asumme ovat varsinaisia säästäväisyyden riemuvoittoja,  ekologisesti jämäkankaista ommeltuja, tilkkuvakkojen varsinaisia helmiä siis. Kuten nyt nämä sadeviitat: kernissä oli reunassa pieni painovirhe, joten se ei kelvannut pöytäliinaksi, mutta meidän ompeluksiimme se oli onnen omiaan.