Photobucket

Suomisanakirja mukaan ronkeli ronklaa ja me olemme erinomaisen taitavia ronklaamaan ruuan kanssa. Uskomme silti löytäneemme voittajamme eli perheen, jossa suostutaan syömään vain yhtä ja ainoaa laatua pastaa eli Torino-makaronia. Tarkkojen päiväkirjamaisten merkintöjemme mukaan he ovat nyt kolmen viikon ajan valmistaneet joka aterialle tätä samaa tuotetta, uudestaan ja uudestaan, kyllästymättä. Ehdotukset vaihtaa edes johonkin toiseen pastalaatuun on huitaistu vasemmalla kädellä huitsin Nevadaan.

Meidän mielestämme makaroni on makaronia vaikka vedessä keittäisi, tai siis ei niillä laaduilla nyt niin suuria makueroja ole, etteikö voisi joskus kokeilla vaikka spagettia. Toisaalta ne perhosta muistuttavat farfallet (?) olisivat lautasella hyvin nättejä ja niitä voisi vaikka yksitellen koristella ketsuppipisaroilla. Mutta kun ei niin ei. Ei edes sitä vihreän lapamadon näköistä tagliatellea suostuta maistamaan. Tosin se jäisi meiltäkin väliin, ruuassa ulkonäkö on oikeastaan aika tärkeä asia.

Toisaalta pastaperheen perustelut ovat aika vastaansanomattomia. Makaronissa ei ole ravintoaineita nimeksikään, pelkkää valkoista vehnäjauhoa. Vaihtaminen sarvimakaronista toisenlaiseen kuvioon ei tee siitä yhtään ravinteikkaampaa, ja ruispasta taas vaikuttaa epäilyttävältä näennäisterveellisyysyritykseltä. Miksi siis syödä rusetteja tai kotiloita kun voi tyytyä pieniin, onttoihin, raitapintaisiin sarviin? Ja mitä tulee kaikenlaisen muun oikean ruuan syömiseen niin turha nähdä vaivaa, kun pasta on alle vartissa valmista.

Tänään meillä on vaihteeksi housuasut, joissa tärkeintä ei ole malli vaan tikkausten määrä. Purjolla on ylipitkät shortsit, joissa on takana isot paikkataskut (katsokaa kuvaa tuolta alempaa) ja lahkeessa oikein tuplamäärä tikkauksia. Kävi nimittäin niin, että tulossa oli minishortsit, koska kangas loppui kesken, mutta materiaali eli ihan oikea gabardiini ei oikein niihin sopinut. Ei auttanut muu kuin jatkaa lahjetta kaitaleella ja lopputulos onkin aika hyvä, malli on tuollainen löysähkö. Takataskuun kiinnitettiin vielä jostain vanhoista housuista irrotettu nahkamerkki laadun takaamiseksi. Pirjon housuissa (aidot Jamekset?) on isot reisutaskut, joihin voi keräillä vaikka sammakoita tai pieniä kiviä Paidat ovat taas kerran aitoa Marimekon raitaa.

Photobucket