Photobucket

Mutta katsotaan ensin päivän asut. Kesälläkin voi olla ristiäiset tai nimiäiset, joten Purjo esittelee tässä kastemekkoa. Sen yläosa on ihan oikeasta hääpuvusta irrotetusta guipurepitsistä. Joku ei joskus halunnut pukuunsa hihoja vaan ne piti poistaa, joten säästäväinen korjausompelija laittoi kangaspalat talteen ja nyt osa niistä päätyi tähän käyttöön. Helmaosa on viskoosia ja siinä on hapsunauhakoriste, joka valitettavasti ei kuvassa kovin hyvin näy. Kastemekkoon kuuluu tietysti vaaleanpunainen ruusuke (Purjo on edelleen tyttö), joka oikestaan on satiiniperhonen ja siihen kiinni ommeltu pitkä pätkä satiininauhaa. Pirjon asu on haalean violetti ja sen vaaleanpunainen vuori kuultaa aavistuksen verran läpi. Tässä mekossa on somisteena satiinirusetteja.

Eilen piti kertomamme juhannustaikoja, mutta pieni ärhäkkä ukkonen keskeytti nettiyhteydenpidon. Me siis keräsimme seitsemän kukkaa tyynyn alle, mutta uusimuotoisissa juhannustaioissa voi kerätä saman verran roskia kävellessään kaupungin isolta juhannuskokolta kotiin. Yöllä ei näe unta tulevasta puolisosta eikä taika paranna kalaonnea, mutta aamulla makuuhuoneessa haisee pahalta! Oikein vaativassa juhannustaiassa pitää kerätä seitsemän tyhjää pulloa tai tölkkiä ja viedä ne maanantaina pullonpalautukseen. Tästä voi olla apua sen elämänkumppanin löytämisessä, koska pullonpalautusjonossa on aikaa katsella ympärilleen.

Kolmas kuulemamme uustaika liittyy muinaiseen tapaan kirmailla alasti toivepuolison ruispellossa. Ruista viljellään nykyisin niin vähän, että matkaa pellolle voi olla useampi kymmenen kilometriä, joten taikaa on modernisoitu ja muunneltu nykypäivään sopivaksi. Koska juhannusyönä on joka tapauksessa paljon tekemistä kaiken kokonkatsomisen ja makkarangrillaamisen takia, on tämä taika siirretty suosiolla sunnuntaille eli tälle päivälle. Mennään urheiluliikkeen alennusmyyntiin (ne alkoivat tänään mainosten mukaan suorastaan ryminällä) ja ryhdytään siellä penkomaan alekoreja, mielellään urheilusukkia tai -paitoja. Eipä aikaakaan niin huomataan, että samaan vaatteeseen tai sukkanippuun on tarrannut kiinni joku muukin. Tarkastellaan, vastaako taistelukumppani toivottua puolisoehdokasta ja jos vastaa, niin voidaan leikkisästi hieman tempoa tuotetta itselle ja näin saada keskustelu alkamaan. Tällä tavalla ei takaa itselleen ruisleipää loppuelämäksi, mutta toivottavasti ainakin urheilullisen kumppanin. Ja jos ei sitäkään, niin ainakin edulliset sukat.

Ensi viikolla meillä on se pitkään ja hartaasti odotettu tanssileiri, jonne jo toukokuussa ilmoittauduimme. Vieläkään emme ole ihan varmoja, mitä tarkoittaa "mukava pukeutuminen" kun on kyse tanssimisesta. Huomenna se toivottavasti selviää.