Photobucket

Meri on selätetty tai ainakin ylitetty, ja olemme vaihteeksi kotona monta lystikästä muistoa rikkaampina. Ihan konkreettiseen omaisuudenkerrytykseen liittyy tämä kuvaankin mukaan päässyt pussukka, jossa on ystävällisen laivayhtiön meille lahjoittamia tarpeellisia tavaroita. Teille kaikille kateellisille voimme kertoa, että olimme niin toivottuja ja suosittuja matkustajia, että saimme juuri meille sopivan kokoiset shampoo- ja suihkusaippuapullot, hammasharjat (Pirjolle punainen, Purjolle valkoinen), kosteusvoidetta ja kertakäyttöisen partakoneenterän. Sille meillä ei ole mitään käyttöä. Kaikesta muusta olemme ihan huikaisevan kiitollisia ja ilahtuneita. Pussukka oli suojattu sinetillä, joten sieltä ei löytynyt edellisen (mahdollisesti ilkeämielisen) asiakkaan "unohtamia" karkkipapereita tai muuta roskaa vaan pelkästään uusia ja käyttämättömiä tuotteita. Oi meitä onnekkaita.

Kotona asiat ovat kunnossa, sillä myrsky on sivuuttanut kotitalomme eikä missään näkynyt kaatuneita puita tai lennelleitä kattoja. Olimme tosin aika toiveikkaita sen suhteen, että myrsky olisi tuonut pihaamme esimerkiksi muumitalon tai edes naapurin Audin, mutta toiveemme oli turha. Vanhasta hopeapajusta oli lennellyt oksia pitkin pihaa, mutta siinä olivat oikeastaan kaikki näkyvät merkit kovasti mainostetusta luonnonvoimien myllerryksestä. Väittäisimme, että myrsky oli paljon mainettaan pienempi.

Kotimatkalla kohtasimme hyvin kilpailunhaluisen pienen aluksen, joka pyrki sitkeästi ohittamaan meidän valtamerihirmumme. Nappasimme kuvan Storskärin etukannelta, jossa Holger, Kerstin ja Folke ystävineen olivat pitämässä kokousta. Vaikutti siltä, että siellä keskusteltiin aika terävin sanakääntein kahvin hinnankorotuksista ja rusinoiden määrästä pullassa. Ei ole helppoa seniorikansalaisilla Ruotsissakaan.

Photobucket

Oho, tyyliblogissa pitäisi muistaa kertoa jotain myös vaatteista. Meillä on kotiasuina mukavaa trikoota. Purjon koko asu on yhtä mansikkaa ja se muistuttaa meitä laivan aamupalasta. Kuvitelkaa: siellä oli ties mitä eksoottisia hedelmiä ja marjoja, mutta ei prinsessakakkua tai edes suklaamoussea. Häpeä, laivayhtiö! Meitä ei marjapiirakalla lahjota hiljaisiksi. Pirjo yhdistää varmalla värisilmällä oranssia ja kahta erilaista sinistä. Oikeastaan on aika hauskaa, kun sekä paidassa että aplikaatiokuvan kissan paidassa on raitoja.