Photobucket

Katsokaa kuvaa: siinä on selkeästi ihan vähän kuuraa. Lumesta ei tosin ole tietoakaan, joten päätimme esittää pienimuotoisen lumitanssin toppahaalareissa kuusen ympärillä (tuossa Purjon takana). Säätiedottajasetä  kertoi, että pilviä saimme aikaan, mutta pakkasesta ei ole tietoakaan. Vettä, vettä ja vettä on tulossa.

Me olimme eilen teatterissa. Se ei ollut lastennäytelmä. Pääosassa oli Saab-merkkinen auto ja kaksi miestä. Ensin me mietimme koko alkuajan, miten se auto on saatu sinne näyttämölle ja sitten me pohdimme, kuka oli vienyt siitä moottorin. Ne näyttelijäsedät eivät huomanneet ollenkaan, että auton konepellin alla oli ihan tyhjää, vaikka me miten huutelimme, että "akku on varastettu" ja "moottori on lähtenyt murtomiesten matkaan". Ehei, siellä ne paistoivat leikisti lampaanpaistia ja juttelivat ihan höpöjä. Jonkun olisi pitänyt mennä kertomaan niille näyttelijöille, että se auto ei liikahtanut minnekään, vaikka ne luulivat ajavansa meren rannalta Lappiin asti.

Väliajalla me joimme mehua ja söimme erittäin hyvää höttöleivosta. Meidän mielestämme teatteriesitysten tärkein hetki onkin väliaikatarjoilu, jota me arvostelemme paljon hanakammin kuin itse näytelmää. Erityisen isoja pettymyksiä ovat väliajalla tarjotut karjalanpiirakat tai rasvaiset pasteijat, vähän parempia ovat paperimuotin sisään väkerretyt kiillepintaiset pullaleivokset ja erityisen isosti ilahdumme pehmeistä kermarahkaleivoksista, joissa mielellään voi olla mukana myös suklaata. Eilisessä leivoksessa oli makoisa joulupiparkakkupohja, joka antoi sille ajankohtaisen säväyksen. Suosittelemme. Kyllä sen voimalla kesti koko loppunäytelmän, jossa ei varmaan ollut mitään isompaa vikaa eikä onneksi edes sanomaa. Me emme pidä näytelmistä, joilla yritetään muuttaa maailma!

Eilen oli myös suuri pikkujouluilta. Me emme pikkujouluile, me otamme mielellämme osaa vain oikeaan jouluun. Meistä pikkujoulu on vähän kuin huijausta, mutta emme kerro sitä pikkujouluilijoille, jotka ovat laittaneet parhaan mekkonsa päälle ja kimalletta hiuksiin. Juhlikoot, me avaamme lahjat vasta aitona aattona. Osasyynä tähän pikkujoulupakoiluumme on se, että ne tähän aikaan saatavat lahjat ovat juhlan nimen mukaisesti pieniä ja vaatimattomia eli siis täysin sopimattomia meille, joiden mielestä isot ja näyttävät lahjat ovat mukavia. Parhaita ovat sellaiset, joiden laatikkoon voi tehdä tilapäisen leikkimökin. Pikkujoululahjalaatikkoon mahtuu yleensä vain joku oikein pieni kuten vaikka hämähäkki

Pikkujoulukauden avajaisten vuoksi hirmuinen määrä poliiseja oli komennettu estämään tappeluja ja ottamaan kiinni rattijuoppoja. Mekin saimme puhaltaa siihen promillepilliin todennäköisesti siksi, että ajelimme haparoivasti iltaöisessä pimeydessä. Puhalsimme pyöreän nollan, sillä väliaikamehussa on aika harvoin alkoholia. Ajokorttia tai rekisteriotetta ei tarvinnut etsiä, mikä kertonee siitä, että autoamme ei epäilty varastetuksi tai sitten olimme niin luotettavan näköisiä, ettei moisia vaivauduttu tarkistamaan. "Hyvää matkaa" toivotti poliisisetä ja me hymyilimme hänelle armollisesti koko hammasrivillämme.

Tänään me olemme keskittyneet talven odottamiseen. Tästä taitaa tulla pitkä odotus, sillä paikallisen sääennustajan mukaan lumi tulee vasta itsenäisyyspäivänä.