Photobucket

Me istumme sen salaperäisen paketin päällä oikein visusti, jotta kukaan ei näkisi, minne se on lähdössä! Saatte itse yrittää arvata, kuka on ollut niin kiltti, että joulupukki on valtuuttanut meidän toimimaan apulaisinaan. Joulumerkein varustetut kortit piti lähettää tänään, mutta paketin voi kiikuttaa postiin vielä muutaman päivän ajan toivoen, että Itellan jouluaikataulu pitää paikkansa. Muussa tapauksessa tästäkin laatikosta paljastuu joululahjan sijaan loppiaislahja. Se ei olisi mukavaa.

Meillä on hieman kylmä, joten laitoimme kerrankin kuvaan sukat. Asiasta olemme saaneet useita huomautuksia - siis siitä sukattomuudesta -  ja nyt päätimme kerrankin muistaa piilottaa varpaamme. Meillä molemmilla on sukkalangasta tehdyt villapaidat, joten tietokoneen raidoiksi laskemat kuviot ovat vähän valuneet, koska silmukkamäärä on väärä eli ihan erilainen kuin sukissa kokoa 43. Meitä se ei haittaa, mutta nuo kaula-aukot olisi varmaan voinut tehdä vähän paremmin. Nyt näyttää siltä, että pääntie on todella pieni. Todellisuudessa molemmissa paidoissa on toisella olkapäällä nappikiinnitys, joten näiden pukeminen on yllättävän helppoa. Jotenkin tällaisissa tamineissa tulee puusuksihiihto-olo, vaikka me emme osaa hiihtää ollenkaan vaan tyydymme istumaan pulkassa.

Kylmyys on siis tänään tunkeutunut luihin ja ytimiin. Jossain lehdessä arveltiin, että tulossa on viime talven kaltainen huippukylmä ja pitkä pakkaskausi. Siitä me emme pitäisi lainkaan. Me olemme toivoneet joulupukilta sellaista suunnilleen kahdeksan asteen pakkasta muutamaksi kuukaudeksi, ja koska olemme olleet hyvin kilttejä, uskomme lahjatoiveemme toteutuvan. Tosin emme ole ihan varmoja siitä, onko joulupukki ihan oikea osoite tälle toiveelle, mutta koska Pekka Pouta ennustelee ihan mitä sattuu, emme taida luottaa häneen näissä säätoiveissa.

Paketeista haluamme muistuttaa sen verran, että niitä olisi jouluna syytä olla paljon. Pehmeistä paketeista me emme pidä ollenkaan (tämä tiedoksi niille tontuille, joita on ravannut pihassa ihan häiriöksi asti, lukisivat tätä blogia niin tietäisivät, mitä toivomme ja olemmeko olleet sävyisiä ja ystävällisiä). Olemme kuulleet sellaisesta tavasta, että jo viikkoa ennen joulua koristellaan kuusi, ja sitten joku tonttu kantaa sinne puun juurelle lahjapaketteja, jotka saa avata vasta jouluna. Aika julmaa meidän mielestämme: miksi ihmeessä lapsia pitää kiusata näyttämällä, että täällä olohuoneessa on jo pieni lahjavuori, mutta te saatte koskea siihen vasta viikon kuluttua. Paketit aattona tuo joulupukki eikä kukaan muu. Joskus hän ehtii sisälle asti ja joskus joutuu jättämään säkin kuistille, mutta oikea pukki ei ole niin huonomuistinen, että toisi lahjoja jo viikkoa ennen H-hetkeä.

Epäilemme, että ennen aattoa lahjoja tuova pukki ei ole ihan oikea vaan joku huijausjuttu. Eri asia ovat kaltaisemme apulaiset, jotka lähettelevät salaperäisiä laatikoita sinne ja tänne. Vastaanottajan kannattaa muistaa, että kyseessä on pelkkä avustaminen eli laatikko on syytä laittaa piiloon jonnekin sellaiseen paikkaan, josta joulupukki voi käydä sen aattona noutamassa antaakseen edelleen kilteille lapsille. Näin porojen lahjakuorma ei tule liian suureksi, kun osa lahjoista on etukäteen hajasijoitettu pitkin maata.