Photobucket

Mainioiden lahjavinkkiemme sarjassa olemme edenneet kohtaan myyjäisistä hankittavat joulutavarat. Tämä kyseinen perinnetalo ei ole myyjäishankinta vaan ihan itsekseen päivän aikana pöydälle ilmestynyt tupa, mutta vastaavanlaisia tai pienempiä tai isompia löytyy hyvinvarustetuista myyjäisistä kautta maan. Ongelmana on se, että suurin osa näistä myydään ensimmäisen 15 minuutin aikana, ja ne loput ovat sitten joko liian kalliita tai muuten vain ostohaluttomuutta herättäviä.

Kuka tarvitsee piparkakkutaloa?  Perimätiedon mukaan siitä on ollut erityistä iloa vain noitavainoa harrastaneille Hannulle ja Kertulle, mutta näin jouluna voidaan kysymystä jatkaa vaikka ihmettelemällä, että kuka oikeasti tarvitsee jouluverhoja ikkunaan, kranssia oveen, pientä tonttutilpehööriä sinne tänne, vilkkuvia ulkovaloja tai joulutorttuja. Vastaus on, että ei niin kukaan, mutta koska niistä tulee hyvä mieli tai ne kuuluvat asiaan, niitä hankitaan joka tapauksessa. Piparkakkutalo on juuri sellainen asia, jota ei koskaan haluta pystyttää vaikka vappuna, mutta ennen joulua sen suunnittelusta saa suurta iloa. Varsinainen rakennustyö on sitten eri juttu, mutta kuten jo sanoimme, sen voi kokonaan ulkoistaa jollekin järjestölle tai ulkomaille halajavalle koululuokalle. Valmiin talon voi tuunata toiveittensa mukaiseksi, sillä toistaiseksi ei ole näkynyt piparkakkutaloa,  jossa olisi liikaa koristeita.

Me lisäsimme tähän luoksemme yllättäen saapuneeseen taloon ovelle hieman uuvahtaneen kiinteistövälittäjän, joka näyttää paastonneelta Michelin-ukolta. Tai voihan tuo olla joku omituinen toukkakin, näyttävät niin samanlaisilta nämä toukat ja kaulattomat kauppamiehet. Kiinteistönvälittäjän tehtävänsä olisi saada potentiaaliset ostajat uskomaan, että talossa ei ole homevaurioita tai rakennusvirheitä. Samalla välittäjän olisi uskoteltava, että pienestä koostaan huolimatta tontti on vehreä ja tarjoaa monia mahdollisuuksia reippaaseen ulkoilmaelämään. Kokeilkaapa joskus huviksenne leikkiä sen oman piparkakkutalonne kanssa pienimuotoista myyntitoimintaa perinteisellä asuntokauppasanastolla. Hämmästytte, miten uskomattoman monipuolisesti voi keksiä rähjäisimmästäkin mökintekeleestä hyviä puolia. Positiivinen ajattelu peliin!

Meillä on vaatepuollella seinien ruskeaan väriin soinnutetut asut. Pirjolla on oranssi haalari, jossa on kukkakuvioinen edusta, mutta Purjo luottaa Nanson trikoosta ommeltuun hedelmäpuseroon. Näissä joustavissa vaatteissa  oli oikein lystiä painella sokerikuorutukseen ranskanpastilleja ja pursotella koristeita ovien ja ikkunoiden yläpuolelle. Tuosta katosta me muuten olemme erityisen ylpeitä, selkeästi perinteinen poltetuista tiilistä tehty rakenne, jossa kasvaa hiukkasen sammalta.