Photobucket

Omituiseksi on mennyt tämä viikonloppu. Eilinen blogikirjoituksemme on kadonnut jonnekin äärettömään bittiavaruuteen, josta yritämme sen vielä pyydystää takaisin. Viikolla hajosi yksi taloutemme monista läppäreistä ja tänään on netti kieltäytynyt toimimasta. Tämä viimeksimainittu ongelma tosin on vain sillä koneella, jolla normaalisti kirjoittelemme viestejämme teidän iloksenne. Kaikilta muilta koneilta pääsy internetin ihmemaahan jälleen kerran onnistuu, mikä meitä suuresti sekä harmitti että kummastutti.

Vanhan sananlaskun mukaan "ei kahta ilman kolmatta eikä kolmatta paritta". Odotamme siis kauhulla, mikä on seuraava meitä kohtaava tekniikan täydellinen pettäminen. Pesukone ainakin toimi vielä äsken moitteettomasti ja sähkövatkain oli oikein ripeä työssään siinä vaiheessa, kun teimme kermaista suklaakakkua ilman kermaa. Sen reseptin oli varmaan keksinyt joku oikein huumorintajuinen leipuri.

Erityisen hirveää olisi, jos ompelukone tekisi lakon. Onneksi emme heitä mitään vanhaa pois, joten varakone odottaa vaatekomeron lattialla ja varakoneen varakone on vintissä siististi omalla hyllyllään. Molemmat on huollettu ja hyviksi, joskin auttamatta liian vähätikkisiksi havaittu. Lisäksi tiedämme, että hätätilassa ystävällinen ompelukoneliikkeen setä voi vaikka vuokrata koneen käyttöömme, jotta emme saisi mitään ahdistuskohtausta liian vähäisestä päivittäisestä siksaktikkauksesta.

Kodinkoneistamme oletettavasti tarpeettomin on vedenkeitin. Se on korvattavissa hellalle asetetulla vesikattilalla. Ilman mikroaaltouunia pärjäisimme aika hyvin ja joulupukilta saatu vohvelirautakin on enemmän hauskuuden kuin välttämättömyyden takia hankittu. Sauvasekoitin eli kotoisemmin bzz-kone on ehdoton syksyllä tehtäessä omenasosetta, mutta jos se nyt menisi rikki, emme kuukausiin harmia havaitsisi. Sen sijaan pakastimesta emme luopuisi, koska missään ei ole niin mukava säilyttää jäätelöä kuin siellä. Ja puolisalaa haaveilemme sellaisesta sähköhuovasta, joka nappia painamalla lämpenee mukavasti.

Kuvassa olemme yöpuvuissa, joten se huopa voisi olla tarpeen vaikka samantien. Pyjamiemme kankaas loikkii Jaska Jokusen koira Ressu. Ompelijallemme laski kankaan menekin kahden hihan verran väärin, joten Purjon paitaan piti ottaa lisäksi punaista trikoota sen verran, että asia saatiin korjattua.