Photobucket

Katsokaa vaikka kuvasta: hirmuisia harmaita suttujälkiä pitkin lattialaattoja! Että piti meidän tämäkin päivä kokemamme, jolloin joku muu kuin me surutta sotkee paikkoja juuri kun meidän piti mennä suihkuun. On nimittäin yksi kesän viimeisimmistä hellepäivistä, ja me haluaisimme vilvoitella. Olemme pukeutuneet asian vaatimalla arvokkuudella eli uusiin kylpytakkeihin. Pirjo sitoi takkinsa jotenkin omituisesti ja näyttää vinoutuneelta judokalta. Miksi muuten niissä itämaisten taistelulajien valkoisissa takeissa ei ole tällaisia somia aplikaatioita? Piristäsi kummasti yksitoikkoista asua, jos yhdellä olisi Hello Kitty, toisella Puuha-Pete ja kolmannella vaikka Aku Ankka kuviona. Pitääkin ehdottaa jonnekin lajiliittoon tai vastaavaan, että ryhtyisivät somistamaan muuten niin ankeita asuja edes pitsireunuksilla.

Me olemme käyttäneet tämän päivän lehtien lukemiseen. Ihan ensimmäisenä hätkähdimme sitä tietoa, että Anneli Auerin kotiin oli tehty kotietsintä ja poliisi olisi vienyt mukanaan kirjanpidon. Nähtävästi poliisi epäilee, että joko siellä kirjanpidossa on selkeä kuitti suoritetusta eliminointimaksusta tai sitten joku salainen koodi, jonka perusteella löydetään syyllinen muutaman vuoden takaiseen murhaan. Tosin se kirjanpito voi olla niin epäselvä ja omituinen, että sitä voidaan sellaisenaan pitää raskauttavana todistusaineistoja ja siten siis myös murha-aseena. Me kaikkihan muistamme, että poliisi otti aikoinaan erityisesti esille Auerin kodin sotkuisuuden alleviivatessaan hankkimaansa syyllisyyteen viittaavaa todistusaineistoa. Vaatteita tuolilla, roskia lattialla, sijaamattomia vuoteita... Ei ihan normaalia lapsiperheen elämää? Ehkä myös keskeneräistä kirjanpitoa voidaan pitää merkkinä siitä, että syyllisen on pakko olla lähellä.

Toinen omituinen asia lehdissä oli kahden päiväkodin välitön sulkeminen, koska niiden ylläpitäjäyrityksen johtohenkilöön kohdistuu vakava rikosepäily. Jostain syystä yhtäkään päiväkotia ei suljettu silloin, kun Vantaan kaupunginjohtajaa epäiltiin rikoksesta, mutta nyt pitää noin sata lasta sijoittaa muutamassa päivässä muihin hoitoryhmiin. Kukaan ei tietenkään voi kertoa, mikä on epäilty rikos, mutta me emme keksi yhtäkään, jonka takia lapsilta pitää ottaa tuttu päiväkoti pois. Tuskin niissä päiväkodeissa on lapsityövoimalla lenkkitossuja tehty tai muuta laitonta toimintaa harjoitettu. Tai ei sitä tiedä, mitä vähemmän kerrotaan, sitä enemmän on aihetta huhuihin.

Kolmas vavahduttava tieto oli se, että Miss Universumin titteliä havitteleva Pia Pakarinen hylkäsi viime hetkellä fantasiapukunsa ja valitsi tilalle jotain tavanomaisempaa. Olisihan se ollut kamalaa, jos olisi pitänyt edustaa Suomea oikein järkyttävän rumassa keskeneräistä ompeluharjoitusta muistuttavassa rätissä itkua tihrustaen samaan aikaan kun eteläamerikkalaisilla kilpasiskoilla olisi tuttuun tapaan ollut pikkuruisia bikinejä ja huimaavia sulkakoristeita. Missin mielenterveys on tärkeä asia, siksi häntä ei pidä vaatia pukeutumaan mihin tahansa. Ei edes silloin, kun se edustaisi hieman kyseenalaista kotimaista vaatesuunnittelua pahimmillaan.