Photobucket

Otsikossa emme tarkoita joulupukkia vaan ulkoilijoita. Me olemme tänään yllättäneet itsemme ja aika monia muitakin puhaltelemalla saippuakuplia pakkasessa. Se on joltisenkin mielenkiintoista puuhaa, suosittelemme kaikkia kokeilemaan moista temmellystä. Ainoa ongelma on se, että pakkasessa saa nenänsä punaiseksi.

Kuvassa me olemme juuri palanneet sisälle ja pipot ynnä tumppuset on huiskaistu ties minne, lattialle varmaa. Sukat sentään ovat vielä jalassa. Purjon hupputakki on väriltään tumma pinkki, siinä on isot paikkataskut ja vaaleanpunainen ruutuvuori. Sitä pilkottaa vähäsen hihansuusta. Pirjolla on oikeastaan sellainen sunnuntaishoppailutakki jossa ruutukangasta on käytetty luovasti eli yläosassa on päälläpäin valkoisempi puoli ja helmassa mustempi. Tässä takissa on punainen vuori ja punaista koristenauhaa saumojen päällä. Lisäksi takissa on kaulukset, mikä on vaatteissamme hyvin, hyvin harvinaista. Ja tuo tuossa välissä on tyhjä saippuakupla-ainetölkki.

Me emme tänään(kään) käyneet kaupassa, vaikka joka paikassa on nyt aloitettu superhyperextrahurja joulumyynti. Sanoimme kiitos ei monen eri yhdistyksen hernekeittotarjoilulle ja mehulle ynnä joulutortuille ja ihan yhtä paljon kiitos ei myös kaikenlaisille "tästä se alkaa" -myyjäisille. Nyt on kuulkaa vasta marraskuu, aivan liian varhaista ostaa piparkakkutaloa tai uusia koristeita kuuseen. Ja ihan liian myöhäistä ostaa varhaisia joululahjoja, niiden aika oli syyskuussa!

Pipakakkutaloista puheen ollen emme ole koskaan vielä sellaista tehneet. Tänä vuonna olemme hieman harkinneet, että tekisimme jonkinlaisen unohdettujen talojen kaupungin, jossa piparkakkumökit olisivat sieltä täältä mustuneita, hieman sortuneita ja luhistuneita. Uskoaksemme jo etukäteen epäonnistumiseen varautuen saisimme odotustenmukaisen lopputuloksen, jonka aina voisi peittää paksulla kerroksella sokerikuorutusta. Voisimme väittää sitä lumimyrskyn yllättämäksi kaupungiksi, jonka nakertaminen pala palalta ei tunnu yhtä pahalta kuin jonkun taidokkaan piparkakkulinnan syöminen. Sellaisia ihailemme kaukaa, ne ovat liian nättejä tuhottaviksi.