Photobucket

Sen piti olla ihan pieni kokeilu, ihan pikkuruinen. Langan nimi on Tico tico ja kokeilumielessä piti tehdä kaulaliina. Jostain syystä hurahdimme kokonaan, ja tuloksena oli kaksi neuletakkia. Kuvassa ne näyttävät jotenkin ryttyisiltä ja repsahtaneilta, mutta oikeasti ne ovat aivan ihanat. Liukuvärjäys aiheuttaa sen, että väri vaihtuu ihan milloin sattuu, ja meistä se on pelkästään hauskaa. Yhdestä 50 gramman kerästä syntyi kaksi neuletakkia ja lankaa jäi vielä sen verran, että se kaulaliinakin saattaa ilmestyä jonain päivänä blogiimme ihasteltavaksi.

Eikä hurahdus päättynyt näihin. Seuraavaksi piti kokeilla, saammeko vanhoista vauvalangoista mitään aikaan. Kyllä vain, raitojen kera. Sekin lopputulos tulee vielä joskus blogiin. Nyt olemme löytäneet itsemme lankahyllyjen äärestä pohtimasta, mitä tehdä seuraavaksi: myssy vai villahaalari, mekko vai säärystimet... Olemme täysin neuleiden ja lankojen lumoissa, selailemme neuleblogeja ja nettikauppoja, haaveilemme pompulalangasta ja jopa virkkuukoukusta. Hetkittäin jopa kuvittelemme neulovamme sukat, ja siihen sentään tarvitaan viisi puikkoa eli koko homma vaikuttaa melkein avaruusfysiikalta meidän kannaltamme katsottuna.

Näissä neuleissa parasta on se, että tarvitaan vain yksi lanka, ja silti lopputulos on kirjava. Silläkään ei ole väliä, saako aikaan siistiä pintaa, sillä tämä materiaali on armollista. Hieman haparoiva neulekäsiala ei haittaa, koska emme koskaan pysy paikallamme niin pitkään, että kukaan ehtisi nähdä muutaman muita löyhemmän silmukan aiheuttaman epätasaisuuden.

Ompeluhuoneemme on tupaten täynnä kankaita, joten voisimme vähäksi aikaa keskittää hankinnat lankoihin. Löysimme täältä läheltä jopa neulekahvilan, jossa joukko puikkoihin pingahtaneita istuu joka toinen lauantai siirtämässä silmukoita vasemmalta oikealle. Ehkä otamme tämän harrastuksen tosissamme ja opettelemme vielä palmikkoneuleet ja vaikka nutturatkin samantien. Ehkä myös hiusverkkoneule ja papiljotti voisivat olla mukavia. Hiukan näyttää siltä, että terminologiamme ei ole ihan vielä tarkkaa, mutta eiköhän tämä tästä suju, kun paneudumme asiaan koko tarmollamme ja istumme muutaman lauantain kuuntelemassa patenttineuleveteraanien turnointia.