Photobucket

 

Sulkava – täältä tullaan!
Kesä ja helteet ovat nyt pahimmillaan, joten me sulloudumme autoon ja lähdemme matkalle halki maalaismaiseman. Totuuden nimissä on sanottava, että osa alkumatkasta on aika ankeaa ajeltavaa, sillä moottoritiet on tarkoituksella rakennettu kauas asutuksesta. Maisemana on siten pusikkoa, vähän surkeampaa pusikkoa ja vielä vähän onnettomampaa pusikkoa. Ulkomaalaisille matka Helsingistä Heinolaan on varmaan aika eksoottinen kokemus, kun auton ikkunoista ei Keravan jälkeen näe asutusta muuten kuin nopeana vilahduksena jossain kaukaisessa metsänreunassa. Emme turhaan markkinoi itseämme luontomatkailun ihmemaana ja asumattomien erämaiden keitaana, kun muutaman ilmaveivin päässä pääkaupungista on hiljaista ja autiota.
Sulkavalla on Forecan tarjoamien tietojen mukaan lämmintä tänään ja huomenna noin 27 astetta. Tavallisesti luotettavana pidettävä informaattori on ilmoittanut, että vesi päämäärärannassamme Kulkemuksessa on lähes yhtä lämmintä. Mukaan on pakattu siis uimapukuja ja muutama iltaisempi asu. Mustikatkin ovat poimintakunnossa, mutta voi olla, että ahkeruutemme ei aivan riitä niiden metsästämiseen.
Paikallista kiihkeää elämänrytmiä voitte seurata Sulkavan webbikameran kuvasta. Sen sijoittamisessa ja etenkin kuvatussa toiminnassa kulminoituu koko savolainen kansanluonne.
Matka-asuiksi valitsimme kepeää sinistä. Pirjolla on ihan aidosta luonnonsilkistä ommeltu mekko, jossa on leveä silkkinauha vyötäröllä. Nauha on pelastettu roskikseen joutaneen suklaarasian kannesta eli kyseessä on nauhan tuunaaminen osaksi mekkoa eikä päinvastoin. Purjo ei luota ilmastointiin vaan päätti, että hihattomassa ei tule kovin hiki. Hänellä on mekon edustaan lisätty pinkki mansikka. Niin että jos näette meidät tänään jossain matkan varrella, tunnistatte meidät tästä nauhasta ja aneemisesta ruusukasvista (mansikka kun ei ole marja).