Photobucket

Maailmankaikkeuden tasapainon vuoksi joka päivä ei voi tapahtua suuria asioita. Siksi tänään emme ole kantaaottavalla päällä vaan keskitymme ihmettelemään asioita perin pienesti.

Osassa maata koulut alkoivat eilen. Valtakunnallisissa televisiouutisissa asia sivuutettiin maininnalla. Sanokaa meidän sanoneen, että ensi viikolla tarkastiottaen maanantaina 15.8. koulujen alkaminen ja ekaluokkalaisuus ovat varsin vahvasti esillä, sillä tiistaina avaavat helsinkiläiset koulut ovensa. Ensi viikolla saamme kuulla tärkeitä asioita kuten kaasujalan keventämisestä ja ylenpalttisesta varovaisuudesta, vaikka isossa osassa Suomea ollaan siinä vaiheessa jo varsinaisia koulukonkareita. Vastaavasti suunnilleen viikolla 43 uutisissa pohditaan naama vakavana, riittääkö helsinkiläislapsille kahden päivän syysloma, kun nastolalainen serkkunsa saa lomailla koko viikon.

Paikallisesti koulujen alkaminen aivan pian oli huomioitu järjestämällä kauppamatkallemme puhallustapahtuma eli sinipukuiset miehet pysäyttivät kaikki matkaajat tietyllä tieosuudella. Puhkuimme ja puhalsimme niin, että puhalluttaja oli moiseen ilmavirtaan kaatua. Puhdas nolla. Ensin ajattelimme, että hän jotenkin tarkoitti meitä henkilöinä, mutta sitten tajusimme, että kyseessä ei ollut mitenkään henkilökohtainen lausunto vaan hönkimisemme tulos. Jatkoimme matkaamme niin hämmennyksissämme, että tajusimme sulkea sivuikkunan vasta muutaman kilometrin kuluttua.

Asuvalintamme ei liity kouluun vaan säätiedotuksissa luvattuun rankkasateeseen. Kaikki mahdolliset meteorologit ja ornitologit ja mitä näitä nyt onkaan uhkailivat hirmuisella sademäärällä, jonka piti aiheuttaa vaikka mitä tuhoja. Me päätimme varautua vedentuloon pukeutumalla valmiiksi kylpyviittoihin, sillä jos sitä joka tapauksessa kastuu jo postinhakureissulla, niin miksi ihmeessä ollenkaan kastella oikeita vaatteita. Voi tehdä myös toisenlaisen valinnan ja varautua etukäteen säähän kuin säähän. Kangas näissä molemmissa on joustavaa froteeta, joten näissä on paljon mukavampi katsella televisiota kuin sadeasuissa. Purjolla on somisteena Mansikka Marja ja Pirjolla koira (tosin kuvassa sitä ei oikein näy, koska Pirjo päätti kiepahtaa juuri kriittisellä kuvanottohetkellä).

Naapurit katselivat meitä hieman hämmentyneinä kaivellessamme postilaatikkoa, sillä aurinko on paistanut oikeastaan koko päivän ja vain muutama synkähkö pilvi purjehti taivaan halki. Niin että se nyt sitten taas siitä sääennusteesta.