Photobucket

Oletteko koskaan miettineet tyyliblogia, jonka pitäjät juoksevat kirkuen piiloon siinä vaiheessa kun pitäisi ottaa päivän kuva? No nyt satuitte osumaan sellaiselle.

Tämä ei ole hyvä päivä, se myönnettäköön. Aamulla lähdimme kerhoon ja iloitsimme jo etukäteen kaikesta siitä kivasta tekemisestä, mitä oli tiedossa. Ensin oli tarkoitus ulkoilla yhdessä, mutta Kirveli Remuaro ilmoitti, että hänen mielestään ulkoilu on ajanhukkaa, ulkoilla voi jokainen kerhon jälkeenkin, nyt on aika askarrella. Hän haluaa tehdä pääsiäiskortin. Kirveli on yhä edelleen isoin ja vanhin meistä, ja kovaäänisin. Jos hän sanoo, että me haluamme askarrella, niin kaikki aikuiset luulevat, että niin se asia sitten on. Hei hei aurinko!

Aluksi sisällä kerhossa kaikki menikin oikeastaan aika mukavasti. Purjon kortissa oli pikkuruinen pääsiäispupu, mutta Kirveli väitti, että se on sulanut lumiukko. Kirveli nauroi ja Purjoa harmitti, koska oikeastaan se oli aika onnistunut pupu. Pirjo halusi tehdä keltaisen tipun, mutta Kirveli huusi, että ei käy, kaikkien täytyy tehdä samanlainen kortti, hän ei halua nähdä yhtäkään tipua. Lopulta Kirveli istui kaikkien keltaisten kynien ja papereiden ja kartonkien päälle, ettei Pirjo vain saisi tipua tehdyksi. Mutta Pirjo oli ovela ja teki tipunsa värjätystä pumpulista.

Kerhossa yksi mukavimpia juttuja on eväshetki. Ensin tehdään työt valmiiksi ja sitten syödään. Tänään Kirveli halusi tehdä kaksi korttia, ja vaikka kerhotäti miten hoputti, ei valmista tullut. Meillä muilla alkoi jo vatsa kurnia, mutta Kirveli ilmoitti, että hän voi olla syömättä vaikka koko päivän, tai vaikka sata päivää, mutta kukaan ei syö ennen kuin hänelle sopii. Kyllä sitä lounasaikaa voi vähän siirtää, jos on työt kesken. Sitä paitsi hänellä on erityisen hankala tehtävä, koska hän joutuu samalla istumaan kaikkien keltaisten paperien päällä. Niin me sitten saimme syödä eväät vasta ihan ennen kerhon loppumista.

Kotona menikin riehuntavaihde päälle. Kun piti ottaa kuva kerhovaatteista, laitoimme ihan ranttaliksi ja kiipesimme piiloon portaille. Sieltä kaiteiden välistä kurkimme ja kikatimme ja teimme kaikkemme, että kuva ei onnistuisi. Jotain tässä kuitenkin näkyy eli  Purjolla on kukallinen paita ja yksiväriset siniset housut sekä lierihattu samasta kankaasta kuin pusero. Pirjolla on pastellivärinen ruutupusero ja lilat housut ja tuollainen hyvin päässä pysyvä "pottalakki".

Tänään ei siis ollut mikään hyvä päivä. Ehkä se kuitenkin paranee, kun keräämme hetken voimia ja lähdemme sitten ulos. Luvassa on kansalliset lätäkköhyppelykisat ja jääpuikkojen pommitusta lumipalloilla.