Photobucket

Kiirettä on pitänyt! Olemme juosseet juhlasta toiseen sellaisella vipinällä, että olemme itsekin jossain vaiheessa pudonneet kyydistä. Nyt on mansikkakakuteltu niin ylioppilasjuhlia kuin muitakin koulunpäätöksiä ja ihasteltu milloin todistuksia, milloin esityksiä. Olemme osallistuneet yhteislaulantaan ja taputtaneet puheille niin innolla, että kämmenet alkavat pian känsistyä.

Muutaman viikon vilkas varastonsiivonta on vaihtunut aitoihin muuttotouhuihin. Me emme ole lähdössä minnekään, mutta Meille Läheinen Henkilö suorittaa väliaikaista poismuuttoseremoniaa. Olemme yrittäneet listata asioita, joita todennäköisesti kaipaa, kun on sulkenut ulko-oven ja asettunut asumaan paikkaan, jossa ei ole oikein mitään.

Aivan ensimmäiseksi listallamme laitoimme polkupyöränpumpun. Tämän siitä syystä, että tavallisesti autolla liikkuva henkilö ei yleensä muista sitä, että tyhjään renkaaseen ei saa ilmaa ilman sopivaa välinettä. Jos vielä sattuu olemaan esimerkiksi 7 km päässä lähimmästä kaupasta ja ihmisten ilmoista huomatessaan sisäilmojen poistuneen, tulee pumputtomana aika vihaiseksi. Siksi sinne hellemekkojen ja hyttysmyrkkyjen oheen kannattaa laittaa yksi kappale renkaantäyttäjää.

Toinen todennäköisesti unohtuva asia on kännykän laturi. Kotona se on aina paikallaan ja toimii nöyrän huomaamattomasti, mutta matkalle sitä harvoin huomaa napata mukaan. Siksi teimme jo oikein ison kyltin, jossa lukee "LATURI", jotta tilapäismuuttaja äkkää aamusella sen mukaansa nakata. Jostain syystä se kännykkä on pakko ladata aina viime hetkellä, ei esimerkiksi jo tänään päivällä.

Kolmas aika tavallinen kaivattu asia on leivinpaperi. Luitte aivan oikein. Jopa kiihkeästi leivontaan uppoutunut kakkublogien kauhoja unohtaa sen aika helposti, siitä kun ei pääsääntöisesti ole mainintaa resepteissä. Niissä luetellaan jauhot ja rasvat ja koristeet, mutta vain satunnaisesti kirjoittaja huomauttaa, että "laita leivinpellille suojaksi leivinpaperiarkki". Se on niin itsestäänselvää, että sitä ei automaattisesti muista, jos ei erikseen muistuteta. Ikävä olisi se hetki, kun kääretorttutaikina valmiina kulhossa havaitsisi, että joutuu vanhanaikaiseen tapaan voitelemaan leivinpellin, koska edes sitä voipaperia ei talosta löydy.

Mukaan on pakattu jo valtava määrä sellaista tavaraa, jolle ei todennäköisesti löydy mitään käyttöä, mutta jota löytyi parin viikon ajan varastoa siivotessa. Mikä olisi parempi tapa laittaa tarpeeton tavara kiertoon kuin iloisesti hymyillen tarjota sitä henkilölle, joka on lähdössä hieman avarampaan ja tyhjempään tilaan kuin mitä kotinsa on. No, huomenna illalla kesäasumus alkaa muistuttaa kotoisasti säilytystilaa, sellaisia määriä romua ja roinaa on pakettiautoon kannettu aamuista lähtöä varten. Hiljalleen alkaa näyttää siltä, että polukupyörä ei enää mahdu kyytiin vaan se pitää viedä ajamalla perille.

Mutta me emme ole lähdössä minnekään vaan keinumme kesän ensimmäistä helleviikkoa tässä pihakeinussa. Purjo istuu uhkarohkeasti käsinojalla shortsiasussaan, mutta Pirjo viisaampana pitää kunnolla kiinni, ettei putoaisi huimassa vauhdissa. Hänen puserossaan on kuviona Pocahontas. Jos ottaisimme lähikuvan niin näkisitte, että painotyö ei ole aivan onnistunutta, sillä Pocahontas näyttää ihan siltä kuin hän iskisi ilkikurisesti silmää.