Photobucket

Otsikossa emme viittaa jääkiekkoon, vaan kansallisiin endurokisoihin, joiden reitti menee täältä aika läheltä. Luvassa on pärinää, pölyä, meteliä, melskettä ja katsojia, jotka ajavat autonsa juuri sinne, minne heitä huvittaa, vaikka vastakylvetylle pellolle. Lisäksi viittaamme erääseen juhlaan, jonka kunniaksi laitoimme kepeät mekkoset. Siinä juhlassa pääosassa ovat tikanheitto, pehmopesäpallo, pingis ja trampoliinihyppely sekä yleisen kaaoksen aiheuttaminen.

Säätiedottajasetä kertoi, että helteet ovat toistaiseksi ohi, viikonloppuna alkaa sade ja kylmyys eli sellainen normaali kesäkeli. Vielä tänään on kuuma, ja meillä sen mukaiset tamineet. Mekot ovat oikeastaan ihan samanlaiset, molemmissa vuorina vaaleanpunaista tuulipukukangasta (joku osti sitä kerran 58 metriä todella halvalla pitkään jatkuneen Sulo Vilen -syndrooman pahimmassa vaiheessa, toistaiseksi siitä on käytetty 8 metriä) ja päälikankaana kukkakuvioista ohutta verhovoileeta. Purjon mekossa on helmassa kapea sifonkiröyhelö, koska tunariompelija leikkasi epähuomiossa valmiiseen helmaan pahanlaatuisen palkeenkielen, joka röyhelöllä peitettiin. Tai siis ensin leikattiin helma reilusti lyhyemmäksi ja pidennettiin röyhelöllä. Purjo sai koristeeksi yhden helmikukan, Pirjo kaksi, koska Pirjon hameessa ei ole mitään karmeita virheitä tai vikoja.

Me lähdemme nyt valmistelemaan tarjoilupöytää. Tästä taitaa tulla ihan kakkublogi, kun pakastimesta kaivelemme sulamaan kaksi ylimainostettua, mutta varmasti tasalaatuista kermakakkua ja otamme niistä kuvan teidän iloksenne. Lisäksi on ostettu pari röykkiötä keksejä ja muutama kulhollinen sipsejä. Limsaa on melkein saavillinen ja jääpaloja sen verran, että pienimuotoinen avantouintikin onnistuu.