Photobucket

Hyppelimme netissä sivulta toiselle ja löysimme juuri meille sopivan joulukalenterin. Meistäkin tuntuu joskus siltä, että olemme unohdettuina jossain nurkassa vaikka nukenarvoista elämää, mutta tuolla kalenterissa kaverit ovat päässeet mukaan juuri niihin seikkailuihin, jotka heidän arvolleen sopivat. Käykää kurkkimassa eli klikatkaa linkkiä. Olemme täydellisen kateellisia sekä mainiosta ideasta että kaikesta siitä hauskasta, mitä kuvissa tapahtuu.

Meillä on kaksi suklaakalenteria, joista joskus lupasimme jopa kuvat, mutta unohtunut se on sekin. Lisäksi seuraamme kohtalaisen kiinnostuneina Lorainnen blogin kalenteria pikkuruisine luukunsisältöineen. Aivan uskomattomia esineitä toiset kalentereistaan saavat, kun meille tulee joka päivä yksi pullea suklaakonvehti (Fazer) ja yksi surkea, littana reppana suklaanpala (halpiskalenteri). Ensinmainittua maistelemme innostuksen puna poskillamme ja tuota toista lähinnä säälimme. Halpiskalenterien hinnat pysyvät joka vuosi samoina, mutta suklaat pienenevät ja ohenevat niin, että muutaman vuoden kuluttua kalenterin avaaja joutuu suurennuslasin avulla etsimään sitä herkkupalaa.

Sen sijaan emme erityisemmin välitä erilaisissa lehdissä olevista joulukertomuksista, joissa sattuu ja tapahtuu muka kaikenlaista lystiä. Tyhmät porot karkailevat ja eksyvät, tontut sairastuvat sohvaperunaruttoon, joulupukilta katoaa muisti ja paketit saadaan taas kerran vasta viime tingassa vietyä perille. Niitä ei jaksa lukea kukaan, koska niistä puuttuu tosielämä. Nytkin pikaluimme pätkän kertomusta, jossa tonttu hiippaili paketteja etsimässä hankien keskellä. Haloo - hankia ei ole näkyvissä. Niitä korvaavana toimintona luonto on järjestänyt meille lähipellolle ison, ison lammikon, mutta mistään tällaisesta reaalimaailmassa tapahtuvasta ei joulukertomuksissa mainita mitään.

Tänä vuonna tontut ovat joutuneet töppösten sijaan hankkimaan kunnon kumisaappaat, jos aikovat seistä pihamailla kurkkimassa ikkunoista sisään. Meillä kannattaa olla erityisen varovainen, sillä sopivasti keittiön ikkunan alla on iso sadevesiastia aivan piripinnassaan. Siinä kun keikkuu uteliaana kilttejä lapsia vakoilemassa tynnyrin reunalla, voi varomattomuuksissaan pudota umpisukkulaan ja kastelee tonttupukunsa. Voipi joulumuori olla hieman vihainen kuivatellessaan moiseen piittaamattomaan varomattomuuteen sortunutta agenttitonttua.

Vaatepuolella meillä on kylpytakit. Tälläiset löytyvät monen joulupaketista, mutta mepä saimme nämä jo nyt. Kangas on samaa kuviollista joustofroteeta, vinokaitaleviimeistelyt eriväriset.