Photobucket

Uimahallikausi on avattu. Tällä kertaa emme odotelleet uimakoulun alkamiseen asti, vaan lähdimme ihan omia aikojamme hallille polskuttelemaan pääasiassa käsipohjaa ja hieman vesikirppua. Lisäksi kokeilimme, osaavatko varpaamme sukeltaa ja noutaa altaan pohjasta erivärisiä renkaita. Jostain syystä jalat viihtyvät veden alla paljon paremmin kuin silmät, joten kaikki renkaat saatiin veden pinnalle pienellä varpaankipristelyllä.

Meidän uimahallissamme ei enää ole mahdollisuutta lasten iloksi laskea vesiliukumäessä, koska joku EU-säädös on muuttunut, ja vielä pari vuotta sitten varsin käypäseksi suositeltu muovimäki onkin yllättäen muuttunut vaaralliseksi ja suorastaan lainsuojattomaksi. Rännin laidat ovat liian matalat tai tai koko mäen väri on väärä tai jotain muuta sellaista, mikä on hokasattu henkeä uhkaavaksi vasta vähän aikaa sitten. Liukumäki on yhä paikallaan, sitä ei ole purettu pois, mutta sitä ei saa käyttää. Arvatkaapa kahdesti, käykö muutamaan kertaan mielessä, voisiko sitä kuitenkin ihan omalla vastuulla käyttää ja laskea alas vaikka vain ihan pikkiriikkisesti. Tosin jo meidän pelkkä vilkaisumme liukumäen portaisiin aiheutti uimavalvojassa hillittömän vimman puhaltaa pilliinsä ihan kuin pelkkä aie olisi jo puolet kielletystä teosta. Uskoaksemme emme ole ainoat alle metrin mittaiset, jotka tuntevat vastustamatonta halua kokeilla sitä liukumäkeä, joten olisi kaikkia kohtaan reilua purkaa se pois ja laittaa tilalle vaikka suihkukaivo.

Meidän uimahallissamme on muutenkin kaikenlaisia omituisia juttuja. Tai ei se ole meidän ihan ikiomamme, me saamme lainata sitä, jos maksamme muutaman euron ja siedämme niitä muita uimahallisteja. Joskus emme siedä, emme etenkään sellaisia vesisauvakävelijöitä, jotka porhaltavat allasta edestakaisin sen näköisinä kuin maailman ainoa sallittu tapa liikkua olisi höyrypäinen vesivaellus. Lisäksi siellä on kuntosali, jonne joutuu kulkemaan kylmän ja kalsean eteishallin läpi ihan kuin siellä haluttaisiin erikseen rangaista niitä, joille pelkkä uiminen ei riitä. Ja sitten siellä on saunoja, joissa me emme koskaan käy, mutta joissa kuulemma on pieniä vihaisia tätejä vartioimassa, että jokainen on käynyt suihkussa ja on kunnolla, eikä visko kiukaalle vettä koko ajan eikä naura tai tuijota. Jostain syystä meidän on ihan pakko kikattaa ja toljotella, jos sellainen on kiellettyä. Ehkä siinä on syy siihen, että emme sauno.

Asuvalintamme on pitkästä aikaa mansikkainen ja sopii tänne uimahalliin kuin banaanikärpänen fairy-etikkaliemeen. Pirjolla on vohvelikankainen kylpyviitta, johon on painettu mansikoita. Meidän mielesämme se on enemmän kuin ihana, ja kaiken lisäksi hyvin käytännöllinen huppuineen kaikkineen. Purjo halusi kylpytakin, johon on teeman mukaisesti aplikoitu Mansikka Marja. Somisteena on ruudullista kanttinauhaa, josta on tehty myös solmittava vyö.