Photobucket

Meidän piti tänään olla kirjoittamatta, mutta posti toi ystävänpäiväpaketin. Se sisälsi varsinaisen yllätyksen eli kaksi pipoa. Ne tulivat todelliseen tarpeeseen, sillä ompelijamme aloitti kolme viikkoa sitten pipon virkkaamisen ja on tähän mennessä saanut aikaan kokonaista neljä kerrosta. Jos hän etenee tätä vauhtia, on meillä antennipipot suunnilleen lokakuun lopussa 2013. Onneksi on siis iiva, joka ymmärtää tuiskua ja tuiverrusta ja etenkin niiden aiheuttamaa vilutusta. Hän lähetti meille henkilökohtaisesti neulotut päähineet, joista olemme enemmän kuin ilahtuneita.

Tosin astetta iloisempia olisimme, jos meillä ei olisi oksennustautia. Ihan tiedoksi kaikille teille, joiden kanssa olimme samoissa juhlissa lauantaina: tähän taudinkuvaan kuuluu lihaskipua, kuumetta, vatsa- ja pääkipua, pahoinvointia, palelua, pienimuotoista väsymystä ja kaikenkattavaa uupumusta. Ai niin, vähän pyörrytystä ja huimausta myös. Jos teillä on jotain samanlaisia oireita, niin tiedätte, että jaettu flunssa on kaksinkertainen flunssa ja kestää kuulemma lähes viikon. Positiivista on se, että nälkää emme tunne, vaikka edellisen kerran söimme aamulla.

Seuraavaksi tarjoamme vinkkejä kaikille muille mahatautisille, joten lasten kanssa tätä lukevat, olkaa hyvä ja jättäkää loppu väliin. Ihan pienten ei ole hyvä tietää kaikkia sairauteen liittyviä yksityiskohtia. Oksentaminen on vatsataudin hirvein osuus, joten oman flunssamme tässä vaiheessa haluamme kertoa omat helpotusvinkkimme kaikille niille, joiden mahanesteet eivät halua pysyä paikallaan vaan pyrkivät innokkaasti ylös. Jos ja kun tietää, että joka tapauksessa antaa ylen, kannattaa vatsaa täyttää jollain helposti ulkoistettavalla kuten jäätelöllä tai sitruunalimsalla. Niistä syntyy vatsahappojen kanssa varsin helppo ja siedettävän makuinen lopputuote nostettavaksi ruokatorvea pitkin osaksi ympäristöä. Keltainen jaffa on myös suositeltava vaihtoehto, koska perimätiedon mukaan se auttaa punaista paremmin nestevajaukseen. Asiasta ei ole olemassa tieteellistä näyttöä, mutta omat empiiriset tutkimuksemme viimeisen kolmen tunnin ajalta osoittavat selvästi, että asia on juuri näin.

Mannavelliä sen sijaan emme suosittele, koska muistamme elävästi, miten kerhossa kauan sitten eräs Maarit voi pahoin ja oksensi taitavasti vellinsä nenän kautta suoraa pöydälle. Emme ole ihan varmoja, ihailemmeko vai paheksummeko moista tekoa, mutta sen jälkeen emme ole mannavelliin suostuneet koskemaan.

Niin että me jatkamme sairastamista ja jännitämme jo ihan tosissamme, miten käy torstaisen vanhojentanssin. Meidät on kutsuttu katsomaan lukiolaisten tanssiesitystä, mutta sairaana sinne ei ole mitään asiaa. Jos tiedätte jonkun kaukoparantajan niin voitte vinkata, että meillä tarvittaisiin nyt pöpöntappavaa loitsua.