Photobucket

Ihan alkuun: erittäin hyvää ja kakkurikasta nimipäivää Venlalle! Toivottavasti limenvihreät kenkäsi osoittautuvat mainioksi hankinnaksi.

Oikeastaan meidän piti tänään antaa ompeluohjeita, mutta sitten eksyimme tänne viidakkoon. Löysimme etanan, hämähäkin ja hurjan määrän hyttysiä, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei ole puuttunut. Emme ole koskaan ennen huomanneet, miten runsaasti koppakuoriaisia, luteita ja muita monijalkaisia sitä luonnosta löytääkään, jos malttaa pysähtyä. Emme tosin suositele pysähtymistä näin paljain jaloin, koska silloin tekee mieli kiljaista. Ajatuskin hämähäkistä kiipeämässä jalkaa pitkin... IIIIIK!

Hyttyset ovat tänä vuonna hyvin sinnikkäitä ja inhottavan ärhäköitä pistämään. Olemme ihan paukamilla vietettyämme muutaman hetken ulkona iltasella. Toivottavasti näillä inisijöillä ei ole ollut mukanaan mitään ikävää tautia, joka siirtyisi meihin. Kauan sitten punkki oli punkki ja hirvikärpänen hirvikärpänen. Nyt ne ovatkin muuttuneet vaarallisten tautien levittäjiksi, joita pitää varoa ja joiden vuoksi joutuu hakemaan rokotuksia roppakaupalla.

Omenapuut ovat huumaavassa kukassa, mutta niiden ympärillä ei pörrääkään mehiläisparvia. Olemme hieman huolissamme, saammeko syksyllä omenoita lainkaan, koska öttiäiset eivät näytä ymmärtävän velvollisuuttaan ollenkaan. Niiden pitäisi nyt lennellä sinne ja tänne meteliä pitäen, mutta eipä kuulu surinaa tai edes kuhinaa. Nykypäivänä jopa hyönteiset odottavat, että kaikki tuotaisiin valmiina eteen.

Me olemme siis koko  päivän leikkineet, että olemme viidakossa. Näin siksi, että oikeastaan meidän piti jatkaa varaston siivoamista, mutta se tuntui tylsältä ja pölyiseltä, joten siirryimme etsimään tiikereitä ja kirahveja. Kumpiakaan ei näkynyt sitten niin ainuttakaan, joten jouduimme toteamaan kyseisen viidakon ala-arvoiseksi. Edes villisikoja tai kameleja ei ollut lähimailla, ja ne jo mainitut hyönteiset osoittautuivat vihamielisiksi. Ehkä se tavarapaljoudesta kärsivä varasto olisi sittenkin ollut järkevämpi vaihtoehto kuin vaeltaminen pensaikossa. Sieltä löytäsi ainakin säästöpossun, jota voisi melkein pitää eläinkunnan edustajana.

Tätä kirjoittaessamme (sisällä!) olemme jo tappaneet kolme hyttystä. Ensi yöstä on tuleva hyvin hankala, jos niitä on täällä vielä lisää lentelemässä. Luulemme koko ajan kuulevamme ininää, vaikka mitään ei näy.