Photobucket

 Talvessa ja lumessa ei ole mitään niin kaunista kuin lumilinko traktorin perässä peltotiellä keskellä aukeaa synkkänä aamuna. Lingosta viskoutuva lumipöly näyttää aivan suunnattoman suuren enkelin siiviltä ja traktorin valot saavat lumihiutaleet kimaltamaan timanttien lailla. Me voisimme seurata lumilingon työtä tuntikaupalla, jos vain saisimme tehdä sen mukavasti sisätiloista. Joku lumiaura ei tee ollenkaan niin kauniisti tehtäväänsä kuin linko, ja pihan kolaaminen se vasta ankean näköistä on. Me voimme korkeintaan hieman harjata portailta lunta huispois, mutta sen enempään emme vaivaudu. Pitäähän sille traktorille jättää jotain pientä tekemistä, jota sitten voimme ikkunasta ihailla. Valitettavasti parhaat lumenpoistoesitykset tehdään pimeässä varhain aamulla, joten me joudumme äärettömän aamuäreinä temmellystä seuraamaan.

Tänään on tuuli tehnyt tepposiaan ja saanut muutaman pakkasasteen tuntumaan viimaisen jäätävältä. Tavoillemme loogisina olemme siksi pukeutuneet uimapukuihin. Mitä kylmempää on ulkona, sitä mukavampaa on mennä uimahallin lämpöiseen lastenaltaaseen polskimaan. Tänään meitä tosin kohtasi yllätys eli ihan oikea naisihminen makasi siellä pohjassa snorkkeli naamallaan leikkimässä ties mitä Jacques Costeauta. Opimme, että ei pidä rynnätä paikalle kesken sukelluskurssin. Eikä etenkään sellaisen, missä opetellaan olemaan hipihiljaa veden alla. Tosin meille jäi hieman epäselväksi, mitä iloa on taidosta osata maata veden alla paikallaan. Sitähän voi oikeassa vesistössä vaikka joku petokala luulla syömäkelpoiseksi raadoksi. Ylös noustessaan saisi kerätä nilkoistaan rapuja ja käsivarrestaan nahkiaisia. YÄK!

Asuna meillä oli trikoouimapuvut, Pirjolla raidallinen ja Purjolla kaksiosaista esittävä. Näissä oli oikein hyvä uida, sillä trikoo joustaa hyvin ja niskan ympärille kiertyvä nauha saa puvun pysymään hyvin päällä. Pirjon laivakuvio on niin heleä, että mietimme jo, miten kuuma mahtaa ensi kesästä tulla. Tosin tulipa miten helteistä tahansa, meitä ei purjeveneeseen saa. Meistä on jotenkin epäilyttävää antaa tuulen kuljettaa venettä ihan mihin sattuu.