Photobucket

Nauhoitimme eilen televisiossa pyörivän malliohjelman, katselemme sitä aamutuimaan ja esitämme nyt oman versiomme eli Hupsumalli haussa. Tässä on tärkeää kiivetä korkealle ja sitten hypätä alas oikein hassulla tavalla toisin kuin tuossa taustallamme pyörivässä ohjelmassa, jossa oltiin vakavia ja tosikkoja ja kaikkea muuta kuin iloisia. Eilen mallit kuvasivat jäätelömainosta veden alla eli oikeastaan pelkkää tikkua. Jos me tekisimme vastaavan mainoksen niin siinä olisi mukana myös se jäätelö tai oikeastaan oikein paljon  jäätelöä, jonne me voisimme vaikka loikata kauhat kädessä.

Kerhopäivän kunniaksi meillä on molemmilla kesäiset haalarit, Pirjolla valkoisella pohjalla ruusuja ja Purjolla ruutukankaalla pikkukukkia. Näissä on isot etutaskut, joihin on kiva keräillä kiviä ja vaikka muurahaisia, jotka ovat valtaamassa meidän keittiötä. Ajatelkaa, miten ekologisesti ja luonnonläheisesti me elämme: vintissä oravia, pihassa kiukkuinen fasaani, keittiössä innokkaasti leivänmurusia paikasta toiseen siirtäviä muurahaisia ja ikkunan takana joka aamu auringonnousun aikaan rääkyvä mikälielintu, joka vain villiintyy rähisemään entistä äänekkäämmin, jos sitä yrittää häätää. Muuttakaa maalle, älkää unohtako korvatulppia ja kanelia! Viimeksimainittu saa muurahaiset ihan omituisiksi: ne kipittävät edestakaisin eivätkä tiedä, ylittääkö kanelivuori vai ei.

Ehkä me oikeasti otamme kerhoon mukaan muutaman muurahaisen ja laitamme ne Kirvelin eväisiin. Ensi viikolla on päättäjäiset ja tänään pitäisi valmistella loppujuhlan koristelua. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Kirveli määrää jokaiselle jonkun puuhan ja ryhtyy sitten "korjaamaan" muiden tekemisiä, vaikka mitään ehjättävää ei ole. Helpompi olisi niitä muurahaisia riviin paimentaa kuin saada Kirveli järkiinsä. Yritetty on, sekä sitä paimentamista että järkiinnyttämistä.