Photobucket

Mutta onneksi on sentään pipareita purkillinen.

Me olemme nyt eläneet vuorokauden ilman vettä. Se on hyvin hankalaa. Mitä laittaisimme ruuaksi - ei perunoita, ei makaronia, ei mitään keitettävää. Entä porkkanaraastetta? Ai niin, porkkanat pitäisi ensin pestä. Siis nakit ja ranskalaiset, niiden valmistukseen ei tarvita vettä. Mitenkä tiskaaminen? Sen voi unohtaa toistaiseksi.

Oikeastaan meillä on vettä, mutta se on kuin siinä ikivanhassa laulussa "vesi oli mustaa kuin aikakin" eli omituista sakkaista pöperöä, jota saadaan silloin, kun vesijohtoja huuhdellaan liian isolla paineella. Sellaista täynnä hiutaleita olevaa vettä ei saa käyttää yhtään mihinkään, koska se tukkii kaikki siivilät ja suodattimet. YÄK!

Ulos ei voi mennä, koska siellä voi päähänsä saada Islannissa purkautuneen tulivuoren tuhkaa. Niinpä me istumme television ääressä odottamassa  ruotsinkieliseltä kanavalta Norjasta kertovaa matkailuohjelmaa ja syömme samalla tanskalaisia voilla leivottuja keksejä.

Mekot meillä ovat ihan ryppyiset (tiesittekö, että jos ei tule vettä niin ei voi käyttää edes höyrysilitysrautaa!). Malli vaatteissa on sama, mutta tapa käyttää kangasta erilainen. Pirjolla on "perusmekko", jossa yläosa on trikoota ja helma ynnä hihat ruutupuuvillaa. Purjon versiossa on ommeltu valeliivihame eli edustaan on ommeltu pala ruutukangasta muun yläosan ollessa vihreää trikoota. Näyttää ihan siltä kuin asussa olisi kaksi osaa, mekko ja pusero. Pirjolla on lisäksi iso, barettimallinen hattu, johon on ommeltu koristerusetti. Oikeassa elämässä tuo hattu on aika lystikäs, kuvassa ei niinkään onnistunut.

Tähän loppuun kirjoitamme yleisön pyynnöstä hakusanan snake. Eräs nimeltä mainitsematon henkilö toivoi näin, ja tietysti toteutamme toiveen. Mehän olemme kilttejä ja yhteistyöhaluisia nukkeja.

PS. Ainakin toistaiseksi meille kirjoittamanne kommentointi tulee ensin sähköpostiin ja vasta meidän annettuamme luvan ne julkaistaan. Kiitos tästä sille hilpeälle poikaporukalle, joka ATK-tunnilta keksi kommentoida meitä älynlahjoilleen osuvasti "skädäm" ja "skädäskädäm".