Photobucket

 Kyllä, luitte ihan oikein. Meille on tullut vimmattu halu päästä julkisuuteen, vaikka yhtään mitään ei tapahtuisi. Kaikki alkoi siitä, kun hyvä ystävämme Nina Mikkonen jälleen kerran avautui lehdistölle (johan hän on ollutkin kokonaista 14 vrk poissa median armottomasta valokeilasta, lienee ikioma varsin henkilökohtainen ennätyksensä). Tähän mennessä on kerrottu sairastuneesta puolisosta kutakuinkin kaikki mahdollinen painokelpoinen ravinnon laadusta lopputuloksen koostumukseen, joten se luu on kaluttu loppuun (kuvaannollisesti siis). Tuoreimman otsikon mukaan "Isä kuoli luotiin kotona". Äkkiseltään olisi voinut luulla, että puolisonsa on kotilomalla osunut harhautuneen hirvikiväärin ammuksen kohteeksi, mutta kyseessä olikin Ninan oma henkilökohtainen perhetragedia jostain 1970-luvun alusta eli varsinainen esihistoriallinen tapahtuma.

Koska tuo uutinen ei tarjonnut mitään uutta (samat turinat olivat Seiskassa jo kaksi vuotta sitten), päätimme mekin haluta osallisiksi median valloittavasta suosiosta, jos sinne noin kevyin eväin pääsee. Koska toimittajilla kuitenkin on hurjan paljon töitä, päätimme tehdä otsikot itse ja valottaa samalla hieman niiden sisältöä.

Otsikko 1: "Karmea päätös mökkiretkelle: saunasta löytyi vainaja". Elämäänsä kyllästynyt hiiri oli mennyt järsimään saunatupaan unohtuneen kynttilän ja kuollut todennäköisesti suolitukokseen. Rauha hänen muistolleen. 

Otsikko 2: "Pirjo ja Purjo pelastuivat täpärästi". Kävimme eilen ulkona tietämättä lainkaan, että kansalaisia oli varoitettu puista putoilevista lumipaakuista. Emme saaneet päähämme edes jääpuikkoa, mutta periaatteessa olemme olleet suuressa vaarassa.

Otsikko 3: "Vakava onnettomuus mäessä oli katkaista lupaavan uran". Laskimme pulkalla mäkeä ja törmäsimme toisiimme melkein vasta-ajetulla latu-uralla. Jos olisimme olleet kaksikin metriä kauempana, olisi siihen uralle tullut melkoinen kuoppa, kun putosimme molemmat pulkistamme.

Otsikko 4: "Törkeä jouluinen eläinrääkkäys paljastui - pahoin runneltu kotieläin paleltui kuoliaaksi". Veimme joulukärpäsemme Juhanin ulos toipumaan huitaisustamme. Ajattelimme, että viileä ilma virvoittaa sen, mutta olimme väärässä. Rauha hänenkin muistolleen.

Otsikko 5: "Järkyttävä löytö roskapussissa". Me kauhistumme joka kerta, kun kurkistamme roskapussiin. Viimeksi siellä oli kourallinen karkkipapereita. Kumpikaan meistä ei syö sellaisia herkkuja, joten taloudessamme on joku salasyöjä. Täytyy tunnustaa, että järkytyimme löydöstä niin, että annoimme aiheen seuraavaan otsikkoon ihan itse.

Otsikko 6: "Varas tyhjensi jääkaapin keskellä päivää". No kuka käskee laittamaan levyllisen mokkapaloja sinne piiloon?

Photobucket

Purjon raitahaalari on ihanan retro. Se on pehmoista plyyshiä ja siinä on edessä vetoketju. Kuvassa malli näyttää leveäharteisen unelmalta, mutta oikeasti se on ihan sopivaa kokoa.  

Photobucket

Pirjolla on ribbitrikoinen pilkkuasu. Puserossa on takana tarrakiinnitys.