165

Ensi yönä se sitten iskee, kevään ensimmäinen ukkonen. Ehdottomasti toivomme, että moinen myräkkä pysyttelisi meistä kaukana, sillä muistamme aivan liian hyvin edellisten kesien luonnonvoimien riehunnat. Ennusteet ovat onneksi päivän mittaan lientyneet ja laantuneet eli vuosisadan myrskystä ollaan hiljalleen siirrytty sellaisen kohtalaista vankemman kevätsademuodostelman odotteluun.

Päivällä paistoi aurinko ja saimme vihdoinkin aiheen kevyille kesämekoille. Oikeastaan meillä oli nämä jo viime vuonna, emme tosin ihan tarkasti muista, että koska. Joka tapauksessa mekot on nyt tuunattu eli niihin on ommeltu helmaan laskos ja eteen aplikoitu Hello Kitty -kuvio. Huomatkaa pilkullisen ja raidallisen kankaan veikeä vuorottelu. 

Leppeä lämpö on saanut pihan kukoistukseen. Suomennettuna kaikki mahdolliset rikkaruohot rehottavat niin, että ne peittävät jo alleen viime vuonna haravoimatta jääneet lehdet. Emme ole nyt ollenkaan varmoja siitä, pitäisikö ottaa esille ruohonleikkuri ja trimmeri, jolloin rikkaruohot kyllä lyhenisivät, mutta ruskeat tammista vasta keväällä pudonneet lehdet tulisivat näkyviin. Jos taas annamme kaikkien kukkien kukkia ja vuohenputkien villiintyä, on piha aika pian siinä pisteessä, että saamme paikalle jonkun julkisivulautakunnan edustajan soosoo-sormi pystyssä uhkailemaan ja määräämään toimenpiteisiin. Tämä on vaikea valintatilanne, jossa todennäköisesti emme varmuudeksi tee mitään ennen kuin on pakko.

Meidän pitäisi ensialkuun hankkia muutamia kesäkukkia kuistille ovenpieleen sulostuttamaan alkavaa suvea. Olemme hurjan vanhanaikaisia ja uskomme vahvasti, että ennen Kustaan-päivää ei pihakukkia sovi ulos istutella. Varmaan ostamme portaanreunan pylväiden päälle muutaman valtavan amppelin, jotka sitten unohdamme sateeseen likoamaan tai vaihtoehtoisesti aurinkoon kuivumaan. Lopputulos on kuitenkin sama eli surullinen ruskea kasvijäänne kauniissa ruukussa. Niin me annamme tapahtua joka vuosi, joten kyseessä lienee jo oikea perinne. Jotenkin me kartamme viimeiseen asti kukkien altistamista yöhallalle, mutta muut vitsaukset - siis ne meistä johtuvat - eivät tunnu niin haittaavan.