Photobucket

Tässä sitä taas ollaan monta seikkailua rikkaampina. Aamupalalla kakkua katosi pala jos toinenkin, joten matkavaatteet on jo vaihdettu näihin kepeisiin ja kilot peittäviin mekkoihin. Pirjon asu on kokonaan trikoota, Purjolla puuvillaa. Tätä pastellisävyä olivat Tukholman putiikit pullollaan: nyt kuulkaa pitää mekkona tai tunikana ehdottomasti olla haaleaa sumuisenvaaleaa pastellia, jotain oikein ohutta ja vaikka ryppyistä kangasta, joka liehuu ympäriinsä. Siellä oli myynnissä aika monta asua, joista ensinäkemältä tuli mieleen työhönsä uuvahtanut tiskirätti! Kun oikein hurjaksi heittäytyy, voi sellaisia mekkoja laittaa päällekkäin vaikka kolmet. Nähty on! Ja jokainen jo tietääkin, että mekon alla pitää olla tiukat miesten kalsareita muistuttavat housut. Oli vähän kummallista, kun siellä kuninkaanlinnankin tietämillä melkein kaikilla naisilla näytti olevan päällä pelkkä lyhyt paita ja pitkäpunttiset alushousut. Muoti on ihmeellinen asia!

Tekee ihan hyvää hengähtää hetki ennen kuin ryhtyy purkamaan matkatavaroita. Tuo kuvapalvelin kenkkuilee ja pätkii yhteyksiä väittäen, että meillä ei ole oikeuksia (siinä se on ihan oikeassa, nukeilla ei niitä ole), joten tänään saamme vain muutaman kuvan verran näytteitä merimatkan ihmeellisyyksistä.

Ihan ensin on kuva kuolevasta luodosta, jossa pesii tai ainakin oleilee merímetsoja - ne ovat nuo mustat mötikät noissa harmaissa puissa. Koko saarenpoikanen oli aavemainen ja karu, jopa merirosvot välttelevät sitä. Hui miten pelottava päivänvalossakin.

Photobucket

 

Ja sitten on kuva-arvoitus. Teidän pitää ihan itse päätellä, mitkä kaksi kuvaa ovat Suomesta ja mitkä prinsessamaasta Ruotsista. Missä on pientä ja harmaata ja ankeaa, missä taas siistejä nurmikkoja ja sotilaallisen suoraan leikeltyjä pensasaitoja. Missä on siistejä pihoja ihan rantaan asti, missä ei ole pihaa ollenkaan... Ihan vähän meistä taisi tulla prinsessakuntamielisiä sillä matkallamme, vaikka siitä kuninkaasta me emme oikein välitä.

 Photobucket