Photobucket

Kukkapuskasta päivää! Tänne me tupsahdimme juhannusta viettämään perhoshihaisissa kesämekoissamme, jotka oikeastaan ovat esiliinat, mutta eihän sellaisia enää kukaan käytä. Nämä ovat aitoa mummoflanellia, siis juuri sitä kangasta, josta kaikille luuvalon ja reumatismin vaivaamille ikäihmisille ommellaan ne maata viistävät kompasteluyöpuvut. Saa siitä kankaasta muutakin eli vaikka kukkamekkoja. Eikä näissä kompastu, sillä helmat ovat suunnilleen polveen.

Vietämme juhannusta pääosin kotona, koska emme pidä grillaamisesta, hyttysistä, savuttavista kokoista, yöksi liian kuumiksi lämpiävistä kesämökeistä, kyläilemään tunteutuvista juhlivista naapureista tai oikeastaan yhtään mistään. Huomaatteko: olemme tänään hieman negatiivisella tuulella. Se johtuu kokonaan siitä, että kesä alkaa olla tältä vuodelta ohi, päivät lyhenevät ja mansikat kypsyvät ja alennusmyynnit alkavat. Ensimmäiset syysvaatteet ilmestyivät kauppaan viime viikolla: väreinä murrettu oranssi ja yllättäen jokavuotinen viininpunainen. Jouluaattoonkin on enää puoli vuotta. Niin että elämä lipuu ohi, mikset sinäkin...

Tänne blogin alalaitaan laitoimme Rakkauden talon Paulan innoittamina kuvan juhannusruusupensaastamme. Se ei oikein tiedä, koska pitäisi kukoistaa, sillä osa kukista on jo lakastunut, osa vasta nupulla. Kokonaisuus on hieman haparoiva, mutta näiden harvojen ruusujen tuoksu on huumaava. Ja yllätys yllätys, pihassa ei ole ollenkaan niin paljon hyttysiä kuin mitä mökillä olisi. 

Photobucket