Photobucket

Juu ei, me emme juoksentele tai sauvakävele, me esittelemme lenkkeilyasujamme. Syksyinen urheilukauppojen juoksuasumyynti on nimittäin taas alkanut, joten mekin katsoimme parhaaksi esitellä vaihteeksi jotain liikunnallista.

Pirjo valitsi perinteistä vaaleanpunaista ja harmaata. Tämä väriyhdistelmä palaa uudestaan ja uudestaan muotiin, joten tästä kai voisi jo käyttää sanaa klassikko. Lahkeissa ja puseron edustassa on söpöt terenauhasomisteet ja huppu on kokonaan vuoritettu. Kannattaa huomata solmittava nauha niin lantiolla kuin hupussakin: molemmat lienee jollain EU-säädöksellä kielletty aikaa sitten, mutta me kapinallisina emme pätkääkään tottele moista vaan väsäämme nyöristä rusetteja ihan urakalla.

Purjo otti astetta vauhdikkaamman kokonaisuuden eli mustaa, vihreää ja sitä samaa harmaata. Hänellä on takissaan kätevät taskut, joihin saa mahtumaan vaikka mitä eli eväskeksit, pillimehun, kännykän, koiranpelottelupillin ja hinausköyden. Pisteenä iin päälle on napakka pipo, johon on aplikoitu numero 101. Se tarkoittaa tavoiteaikaamme yhdellä kilometrillä eli tunti ja minuutti.

Nämä asut eivät ole hengittäviä, suodattavia, kosteuttaestäviä tai mitään muutakaan sellaista, mitä oikeat urheiluvaatteet nykyisin ovat. Meistä olisi aika kamalaa, jos kesken kipakan kävelyn pusero alkaisi huohottaa ihan vain siksi, että se ei enää jaksa hengitellä tasaisesti. Tai mitä tapahtuu, jos  juoksupuserolle tuleekin astma kesken lenkin? Sateella taas pitäisi kaksi kertaa katsoa, laittaako sen kosteudenkestävän vaatteen varmasti oikein päin. Muuten käy niin, että sade tulee asusta läpi, mutta kosteus iholta ei hönkyile ulos.

Aloitimme kuntoiluharrastuksen varovasti eli ensimmäisenä päivänä pelkästään sovitamme sopivia vaatteita. Huomenna saatamme mennä jo eteiseen asti ja maanantaina mahdollisesti kipitämme talon ympäri. Meidän mielestämme ei pidä aluksi ahnehtia liikaa, sillä ylenpalttinen liikunta voi olla pahasta. Tästä ovat selkeänä esimerkkinä lukuisat huippu-urheilijat, joilla on erilaista kramppia ja kremppaa pitkin kroppaa. Ei pidä harjoitella ylenpalttisesti, sillä siitä ei hyvää seuraa. Siksi mekin pitäydymme kohtuudessa eli aika vähässä.